5 Coses Que Pots Fer Per Guanyar A Una Carpa Daurada

Els temps avancen i hi ha costums que apareixen i que es perden. Apareixen sorollets i musiquetes acompanyats de vibracions que sonen oportunament en obres de teatre, cinemes o mentre parlem amb altra gent; apareixen empreses que t’ofereixen serveis de missatgeria instantània per estar en contacte les 24 hores del dia – ja que sembla ser que ara, irònicament, l’últim motiu pel qual s’utilitza el mòbil és per trucar; apareixen xarxes socials que ens permeten saber que en Carles ha començat a menjar el segon plat, que li està agradant, que ja va per la meitat, que està quedant tip, que li queda l’última mandonguilla i que suca la salsa perquè que li ha agradat molt – amb un interval de menys d’un minut entre publicacions i amb un excel·lent reportatge fotogràfic que ens té a tots absorts.

Tot i ser uns experts en el multitasking, és a dir, en el fer massa coses alhora, acabem per no dedicar el temps ni l’atenció a cap d’elles. Això ens duu a preguntar-li si li va bé quedar per sopar a la nostra àvia i a felicitar el nostre equip de waterpolo pels macarrons gratinats de l’hora de dinar. Quants cops en l’última setmana heu hagut de tornar a rellegir un text ja que quan us heu adonat havíeu girat la pàgina del llibre sense haver entès res del què posava? Parem un segon a respondre’ns de forma sincera. Quants cops en l’última setmana ens han presentat a algú i just després d’haver sentit el seu nom ja no ens en recordàvem – potser perquè no estàvem posant atenció en aquell instant pensant en què diríem a continuació? Pensem dos segons més en aquesta altra pregunta no retòrica. Quants cops en l’últim mes hem conduït i de cop ens hem adonat que fa més de 10 kilòmetres que hem avançat en pilot automàtic sense ser-ne plenament conscients – potser perquè pensàvem en els nostres afers?

Crec que això està esdevenint més i més freqüent últimament tal i com apunten alguns estudis quan anuncien una baixada de l’estona d’atenció – en anglès, attention span. De fet, un estudi realitzat per Microsoft a més de 2000 canadencs ha demostrat que aquesta ha baixat de 12 segons en el 2000, a 8 segons en el 2015 el que vol dir que… oh mireu quin ocell tan bonic! Bromes a part, això vol dir que estem un segon per sota de l’estona d’atenció de les carpes daurades que és de 9. Punt. Punt per les carpes de fet. Punt i a part.

Aquestes preguntes i dades em duen a pensar en què podem fer per tal de recuperar o inclús millorar els 12 segons de fa més d’una dècada. La resposta que em ve al cap és: canviar i recuperar alguns hàbits. Hi ha una infinitat de coses que podem fer, algunes que ens suposarien més esforç a certes persones i altres que menys. A continuació us detallo 5 exemples que podem anar practicant per escalfar.

 1. Posar atenció quan ens presenten a una altra persona

Quan ens presentin a algú nou, en comptes de pensar en què direm després i posar-nos nerviosos si és alguna cita important, intentem escoltar i retenir com es diu per mitjà d’alguna associació – cosa que comentaré en un altre article pel bon resultat que m’ha donat. Recordar com es diu algú és una eina que té més poder del què ens pensem com ja veurem més endavant amb alguns exemples d’empreses de nivell internacional i anuncis publicitaris que ho utilitzen al seu favor.

 1. Preguntar i escoltar la resposta

De la mateixa manera que en el punt anterior, a vegades fem preguntes a un altre i no n’escoltem la resposta. Després ens adonem d’això quan dos minuts després ens contesten: sí, com t’estava dient abans… Cagada! Aprofito per enviar una abraçada a la meva cosina Rosó que és presentadora de televisió i entrevistadora a TV Girona i la persona que em va donar aquest bon consell per tenir èxit a l’entrevistar: quan preguntis, no et limitis a sentir, escolta.

 1. Escoltar amb deteniment la lletra d’una cançó

A veure, primer de tot aclarir que cal seleccionar una cançó amb una mica de fons, no com algunes d’ara que, tal i com parlem a vegades amb la meva xicota, la Danae, sembla que per dir-ho amb anglès queda millor i el contingut passa a ser tolerable. De fet, sí que sembla que això és una corrent que entra ja que ara han desaparegut els professors de gimnàstica i han aparegut els Personal Trainers; els solters, malgrat seguir sense parella, ara són Singles; i els punxa discos del local que ara s’han convertit en DJ residents – com ve deia en Santi Millán en un dels seus monòlegs.

Però com comentava, hi ha cançons que ens transmeten un poema musicat que a vegades passem per alt ja que mentre ho sentim pelem patates mentre mirem quants M’agrada m’han posat a l’última foto de l’Instagram. Hi ha temps per tot. Una que us recomano és Calle 13 – Latinoamérica; bé, moltes de les d’aquest poeta del segle XXI estan molt bé. Si us interessa, m’ho comenteu i us en recomanaré algun títol més.

 1. Provar un aliment que haguem menjat mil cops com si fos el primer

Si ara haguéssim de definir la sensació de la poma en boca, per exemple, ho sabríem fer? Amb això em refereixo al tacte quan la masteguem, el gust – dolç, aspre, àcid- l’aroma abans de posar-nos-la a la boca i un cop ja l’hi tenim, el so al queixalar, la forma i el color que té, les taques, els forats…

Jo vaig fer aquest experiment fa un temps amb una cosa tan petita com és una pansa i el resultat va ser increïble. La millor pansa que he menjat mai.

No dic que sigui un exercici per fer cada cop que ens posem un aliment a la boca, sinó quelcom que podem fer en moments determinats com quan provem un plat que ens ha dut molt de temps cuinar, el que el converteix en valuós i mereixedor d’un tracte com aquest: amb els 5 sentits.

 1. Escriure una carta a algú

He desenvolupat amb més deteniment el que penso sobre les cartes en l’article La Màgia De Les Cartes, però, clarament, quan escrius una carta a algú li estàs dedicant tota la teva atenció i tot el teu temps – el que la converteix en quelcom especial. És una pena que s’estigui perdent, però mai és massa tard per asseure’s tranquil·lament i començar a fer lliscar el bolígraf pel full de paper.

2 comentarios sobre “5 Coses Que Pots Fer Per Guanyar A Una Carpa Daurada

 1. Responder
  ball of foot pads - 23/06/2016

  I visited a lot of website but I think this one holds
  something extra in it.

  1. Responder
   Miquel Gironès - 03/07/2016

   Thanks!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Volver arriba